Yolks of Saint Theresa - Yemas de Santa Teresa

Last week I had several petitions of several relatives, they wanted something sweet, healthy and delicious, so...

La semana pasada, tuve varias peticiones de varios familiares, querían algo dulce, saludable y buenísimo, así que...

 

By a few years later

 INGREDIENTS:

12 yolks, 200 gr sugar, 100 ml water, 1 lemon peel, icing sugar.

First of all you have to do a  syrup ( with the water and the sugar) so that when you lift the spoon a thin strand of syrup remains.

 Then, beat the egg yolks with the grated lemon peel and strain, mix with the syrup with a low fire beating all the time until you get a thick dough that comes off the pan, it must rest until it is cold.

Finally,  sprinkle icing sugar on the worktop and pour in the dough, you have to do small balls and cover them with sugar.

INGREDIENTES:

12 yemas, 200 gr azucar, 100 ml agua, piel de un limón, azucar glass.

Lo primero es hacer un almibar de hebra fina con el agua y el azucar.

Despúes, hay que batir las yemas con la piel de limón y colarlas, mezclar con el almibar a fuego lento sin dejar de batir hasta que espese y se despegue de la olla, debe reposar hasta que esté fría.

Por último, espolvorea azucar glass en la encimera, echa la masa, haz bolitas y reboza en el azucar.


 

Homemade, healthy, delicious, only a little bit caloric by the SUGAR.

I have to say, that I also made a sponge cake with the egg whites to make the most of them.

Caseras, saludables, buenísimas, solo un poquito calóricas por el AZUCAR. 

Tengo que decir que también hice el bizcocho de claras y coco, para aprovechar las claras


 

HAPPY DAY!

¡FELIZ DÍA!
 

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