SUNDAY RICE - ARROZ DE DOMINGO
Cooking for family.
Cocinando para la familia.
The weather is changing and yesterday, we felt like rice...
El tiempo está cambiando y ayer, teníamos ganas de arroz...
afewyearslater
Rice with Cod
300 gr Cod
Piquillo Peppers, you can find them canned
Chopped Garlic, for the sauteed, and for the confit cod, the amount depends on how much you like garlic 😂 I have add 6 cloves for the sauteed and 5 for the cod.
1 Chopped onion
2 Crushed tomatos
300gr Rice
1/2 l. Fish Soup, perhaps a little bit more
Olive oil and salt
Confit the cod en olive oil on a slow flame until the water desapaires, befor adding the cod, you must add 5 cloves of garlic until it is golden.
In a frying pan, saute the garlic, the onion and tomato until you get a sauteed, add the rice, the fish soup and leave on medium flame about 18 or 20 m.
When the rice is ready, add the cod and the piquillo peppers
afewyearslater
Arroz con Bacalao
300 gr Bacalao
Pimientos del piquillo
Ajo picadito, para el sofrito, y para confitar el bacalao, la cantidad depende de cuanto os guste el ajo, 😂 yo he puesto 6 dientes para el sofrito y 5 para el bacalao.
1 Cebollada picadita
2 Tomates triturados
300 gr Arroz
1/2 litro Caldo de Pescado, quizás un poquito más
Aceite de oliva y Sal
Confitar el bacalao en aceite a fuego lento hasta que pierda el agua, antes de añadir el bacalao hay que añadir el ajo hasta dorarlo.
En una sarten o paella, reogar ajo, cebolla y el tomate hasta hacer un sofrito, añadir el arroz y el caldo y dejar cocer unos 18 o 29 m a fuego medio.
Cuando este listo añadir el bacalao y los pimientos del piquillo.
Happy Week!
¡Feliz Semana!
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